Mórahalmi Móra Ferenc Általános Iskola

Gyereknap     

(tanítás nélküli munkanap)     

2024.05.24.    


 

         

Örömteli munka és versenysiker a digitális oktatás alatt

A Mórahalmi Móra Ferenc Általános Iskolában az online oktatás alatt sem állt meg az élet. Bár adódtak plusz teendők, a tanárok és diákok aktivitása végig figyelemre méltó volt. Akkor is mikor egy izgalmas verseny került a középpontba.
Kovács Zsófia 6.b osztályos tanuló április 23-án vett részt a Kaán Károly Országos Természet és Környezetismereti verseny megyei fordulóján, ahol első helyezést ért el. Ez pedig azt is jelenti, hogy továbbjutott a májusban megrendezésre kerülő országos döntőbe, ahol Csongrád – Csanád megyét képviseli majd.
Már a megyei is meglehetősen sokrétűnek bizonyult, hiszen a változatos feladatok felölelték a 6–os tananyagot, a TermészetBúvár újság jó néhány számát, cikksorozatait és képeit. De még ez sem volt elegendő a sikerhez, hiszen a versenyzőknek mindemellett átfogó ismeretekkel kellett rendelkezniük Kaán Károly életéről és munkásságáról, valamint a Fertő-Hanság Nemzeti Parkról és a Duna – Dráva Nemzeti Parkról is.
Zsófi kiemelkedően jól vette az akadályokat, már a felkészüléskor is remekelt, és önfeledten, kitartóan dolgozott együtt Gabi nénivel, felkészítő tanárával, aki tudásával és támogatásával igyekezett mindent megtenni, hogy a lehető legtöbbet hozhassák ki a megmérettetésből. Az eredmény pedig magáért beszél: amikor egy tehetséges, tanulni akaró diák és egy odaadó pedagógus egymásra talál, akkor semmi sem lehetetlen. Szorgalommal, tudásvággyal és gyakorlással felvértezve nagy dolgokra képesek.


Farkas-Csamangó Tekla
Mórás „öregdiák”

 

orokos_okoiskola_logo.png kip_logo.png hatartalanul_logo-768x702.jpg teis.png 5874.jpgoldalsav__logo__vodafone_digitalis_iskola.jpg keve.png mat.png FTH_jelveny.png  digitalis temahet-2018.png

Weboldalainkon cookie-kat (sütiket) használunk, hogy személyre szóló szolgáltatást nyújthassunk látogatóink részére.  Részletes leírás