Mórahalmi Móra Ferenc Általános Iskola

Gyereknap     

(tanítás nélküli munkanap)     

2024.05.24.    


 

         

Fenntarthatósági témahét

A 2. a osztállyal a jelenléti oktatás első hetét a fenntarthatósági témahét jegyében töltöttük el. Több témakör közül az Erdő témáját választottam.
Ráhangolódásként megnéztünk rövid, ismeretterjesztő filmeket az erdőről (Erdő Ernő bácsi meséi).
Igyekeztem ezt a hetet úgy alakítani, hogy minden tantárgynál előkerüljön a téma.
Ének órán megismerkedtünk az Erdő, erdő, de magos a teteje és az Erdő, erdő, erdő Marosszéki kerek erdő című dalokkal.
Rajz órán az erdő szintjei flipbookot készítettük el a gyerekekkel. Beszélgettünk az erdő életközösségéről, kiknek mi a szerepe az erdőben. Majd megvizsgáltuk az erdő szintjeit. Ebben nagy segítségünkre volt a témahét óravázlata, melyet a Sutori oldalon követtünk végig.
Ezután jöhetett a flipbook. A két rajzórán eljutottunk odáig, hogy kiszíneztük, kiegészítettük állatokkal, növényekkel a rajzokat, majd másnap raktuk össze olyan formába, hogy lapozhatóvá váljon. Írás órán kiegészítő információkkal láttuk el a lapokat.
Az elkészült munkákat, majd környezet órán fogják felhasználni a gyerekek.
Technika órán a Föld napjával kapcsolatban készítettünk egy földgömböt, beszélgettünk Glóbiról és hogy mi hogyan tudunk tevékenykedni a Föld megmentése érdekében. Szünetben a gyerekek összeszedték a szemetet az iskola udvarán.
Etika órán a fenntarthatóság volt a témánk, ezzel kapcsolatosan játékokat játszottunk: hulladék szelektálós játékot, illetve a Földdel kapcsolatos szólásokat, közmondásokat párosítottuk a jelentésükkel.
Környezet órán is sokat beszélgettek Glóbiról a gyerekek, illetve kirakóztak ezzel a témával kapcsolatban Kitti nénivel.
Jól és tartalmasan telt el a hetünk.

Kocsis-Savanya Imréné
tanítónő

 

 

orokos_okoiskola_logo.png kip_logo.png hatartalanul_logo-768x702.jpg teis.png 5874.jpgoldalsav__logo__vodafone_digitalis_iskola.jpg keve.png mat.png FTH_jelveny.png  digitalis temahet-2018.png

Weboldalainkon cookie-kat (sütiket) használunk, hogy személyre szóló szolgáltatást nyújthassunk látogatóink részére.  Részletes leírás