Mórahalmi Móra Ferenc Általános Iskola

Magyar Diáksport
Napja

2024.09.27.



 

         

KözgazdászPalánta verseny

Október végén jelentkeztünk a Szegedi SZC Kőrösy József Közgazdasági Technikum KözgazdászPalánta versenyrére „Mátrix” csapatnévvel.
A versenyre háromfős csaptok jelentkeztek, hogy megmérettessék tudásukat. A mi csapatunkat Börcsök Patrik, Maczka Maxim és Szabó Jázmin alkotta. 94 csapat indult a nemzetközi versenyen, azonban csak az első három helyezett kerülhetett a dobogóra.
Az első fordulóban még viszonylag egyszerű, de egyben meglepően izgalmas kérdésekre kellett válaszolnunk. Volt köztük történelemmel kapcsolatos, valutával, de még egyes országok ökológia lábnyomának nagyságától egészen a Haribo gyár csomagolásainak az újrahasznosításáig is. Miután végeztünk a feladatokkal, elküldtük, és izgatottan vártuk az eredményt. Nagyjából egy héttel később e-mailben visszaigazolták, hogy sikerült teljesítenünk a fordulót, ezáltal bekerültünk a 40 továbbjutó csapat közé.
November elején megkaptuk a második fordulónak a feladatsorát, ez azonban már sokkal nehezebb volt, és valamennyivel több feladatot is raktak bele. Megpróbáltuk megcsinálni a tőlünk telhető legjobban, még plusz pontért egy 3 perces videót is készítettünk, újrahasznosítás témában.
Pár hét múlva megkaptuk a válaszlevelet, miszerint sajnos nem jutottunk tovább, viszont az általunk elküldött videót gazdasági szempontból hasznosnak találták, így különdíjban részesítenek minket. Különdíjként fejenként kaptunk egy darab 5000Ft értékű könyvutalványt, amit kipostáztak nekünk.
Habár most nem sikerült nyernünk én mégis azt gondolom, hogy nem volt értelmetlen a versenyre való jelentkezés, hiszen lehetőségünk nyílt bővíteni tudásunkat, és szerintem elmondhatom a többiek nevében is, hogy jól éreztük magunkat a fordulók alatt.

Szabó Jázmin
csapattag

Gratulálunk a csapat teljesítményéhez, köszönjük a segítő pedagógus Farkas Zsuzsa tanárnő áldozatos munkáját!

 

orokos_okoiskola_logo.png kip_logo.png   teis.png 5874.jpgoldalsav__logo__vodafone_digitalis_iskola.jpg keve.png mat.png FTH_jelveny.png  digitalis temahet-2018.png  

Weboldalainkon cookie-kat (sütiket) használunk, hogy személyre szóló szolgáltatást nyújthassunk látogatóink részére.  Részletes leírás