Mórahalmi Móra Ferenc Általános Iskola

Tanévzáró ünnepség

2024. 06. 25. 17:00


 

         

Környezettudatossággal a madarakért

Az Európai Hulladékcsökkentési Hét (2022. november 21-25.) alkalmából madáretető készítésre kértük az osztályközösségeket. A hét szellemiségének megfelelően ezek készülhettek üdítős dobozból, vagy kidobásra ítélt műanyag tárolóedényből. Kiegészítőként csak kidobásra ítélt anyagot használhattak, ezzel is csökkentve a hulladék mennyiségét. Az újrahasznosítással tudatosítottuk azt is, hogy a hulladék érték, ha megfelelően kezeljük. Az akcióhoz az SZMK (Szülők Munkaközössége) előzetesen felajánlotta, hogy 2 x 70-50-30 db palacsintát süt a kategóriák (alsó tagozat, felső tagozat) helyezettjeinek. Eredményt a december 5-i suligyűlésen hirdettünk.

Alsó tagozaton

I. a 4. a osztály Kocsis-Savanya Imréné osztályfőnökkel,
II. az 1. b osztály Nyári Vivien Vanda osztályfőnökkel,
III. a 2. b osztály Masáné Godó Judit vezetésével.

Felső tagozaton

I. a 6. b osztály Kiss Vitéz Georgina vezetésével,
II. az 5.a osztály Balogh Nóra Ágnes vezetésével,
III. az 5.b osztály Koisné Kőrösi Rozália és a
8. a osztály Makra Emőke vezetésével.

A kiválasztott madáretetők az iskola udvarán és környékén található fákra kerülnek ki, ahol a folyamatos feltöltésükről, a gyerekek közreműködésével gondoskodunk.
Köszönjük az osztályközösségeknek a kreatív alkotótevékenységet, valamint a Szülői Munkaközösségnek a szívet melengető palacsinta felajánlást.
Bízunk benne, hogy a madárvendégeknek szép telük lesz!

Murányi Gabriella
Zöld Levelecske Környezetvédő Szakkör vezetője

 

orokos_okoiskola_logo.png kip_logo.png hatartalanul_logo-768x702.jpg teis.png 5874.jpgoldalsav__logo__vodafone_digitalis_iskola.jpg keve.png mat.png FTH_jelveny.png  digitalis temahet-2018.png

Weboldalainkon cookie-kat (sütiket) használunk, hogy személyre szóló szolgáltatást nyújthassunk látogatóink részére.  Részletes leírás