Mórahalmi Móra Ferenc Általános Iskola

Gyereknap     

(tanítás nélküli munkanap)     

2024.05.24.    


 

         

Siker a Kárpát-medencei Hungarikum vetélkedő döntőjében

Iskolánk Guczi Nikolett, Mityók Laura, Pőcze Roland (mindhárman 8. b osztályosok) összeállítású csapata VIII. helyezést ért el a nemes vetélkedésen.
A Lakiteleki Népfőiskola – a Magyar Országgyűlés, a Hungarikum Bizottság és a Nemzeti Művelődési Intézet támogatásával – útnak induló vetélkedőt a hungarikum mozgalom népszerűsítésére, valamint nemzeti értékeink megismertetése érdekében szervezi immár több éve.

A CSAPATNAK a döntőig vezető úton hungarikumokkal és nemzeti értékekkel kapcsolatos feladatsorokat kellett megoldani, bemutatót készítettek Mórahalom természeti és kultúrtörténeti értékeiből. A középdöntőben a 76 hungarikumból egyet kellett bemutatni, mi „a tanyát, mint kultúrtörténeti értéket” választottuk. A döntőben pedig javaslatot kellett tenni egy újabb nemzeti érték felvételére. A csapat a Dél-Alföldi Homokhátságon fellelhető semlyékeket javasolta, történeti áttekintéssel, személyes megfigyelésekre, benyomásokra alapozva a felterjesztést.

A zsűri a 12 döntősből, nyolcadik helyre sorolta csapatunkat.
Büszke vagyok a tanulók teljesítményére!

Murányi Gabriella segítő pedagógus.

És hogy látták a csapattagok?


„A verseny számunkra szórakoztató, izgalmakkal teli volt. Sok olyan hungarikummal bővült a tudásunk, amelyekről eddig ilyen részletes információkat nem tudtunk. A versenynek köszönhetően jobban megismertük a lakóhelyünket, Mórahalmot. Minden újabb fordulót nagy érdeklődéssel vártunk, hiszen mindegyiknek nagyon érdekes témája volt. A feladatok megoldása közben megtanultunk egy csapatként működni. Nagyon szerettük ezt a versenyt!”
Guczi Nikolett, Mityók Laura, Pőcze Roland 8. b osztályos tanulók

Gratulálunk a CSAPAT kitartásához, teljesítményéhez!

Tovább a kategóriában: « Humán szakkörösök sikere Szerenád »

 

orokos_okoiskola_logo.png kip_logo.png hatartalanul_logo-768x702.jpg teis.png 5874.jpgoldalsav__logo__vodafone_digitalis_iskola.jpg keve.png mat.png FTH_jelveny.png  digitalis temahet-2018.png

Weboldalainkon cookie-kat (sütiket) használunk, hogy személyre szóló szolgáltatást nyújthassunk látogatóink részére.  Részletes leírás