Mórahalmi Móra Ferenc Általános Iskola

Gyereknap     

(tanítás nélküli munkanap)     

2024.05.24.    


 

         

Eljárásrend

A Mórahalmi Móra Ferenc Általános Iskola járványügyi készültség idején alkalmazandó eljárásrendje

Eljárásrend

A nemzeti köznevelésről szóló 2011. évi CXC. törvény 69. § (1) bekezdésének d) pontjában kapott felhatalmazás alapján, az Emberi Erőforrások Minisztériuma Köznevelésért Felelős Államtitkársága által a járványügyi készültség bevezetéséről szóló 283/2020. (VI. 17.) Korm. rendeletre és a 431/2020. (IX. 18.) Korm. rendeletre tekintettel kiadott, a 2020/2021. tanévben a köznevelési intézményekben a járványügyi készenlét idején alkalmazandó eljárásrendről szóló Intézkedési terv (protokoll) végrehajtására az alábbi Eljárásrendet adom ki:

Érvényes 2020. október 1-től.

  1. Védő, óvó előírások járványügyi készültség idején
    • Az iskolába az itt dolgozókon és tanulókon kívül más nem léphet be (kivéve karbantartók, vagy akinek jogszabályi kötelezettsége miatt kell megjelennie). A gyermeket kísérő személy, maszkot viselve a testhőmérséklet-mérési pontig léphet be az iskolába.
    • Az intézménybe belépni csak a főbejáraton, kézfertőtlenítés és testhőmérséklet mérés után lehet. Ha a gyermek lázas, azaz a testhőmérséklete eléri vagy meghaladja a 37,8 Celsius-fokot, akkor a tanulót elkülönítjük és értesítjük a szülőt, hogy vigye haza gyermekét.
    • Az intézményt csak az a tanuló és dolgozó látogathatja, akinél koronavírus fertőzést nem igazoltak, nincs olyan légúti fertőző betegségre utaló tünete (pl. láz, köhögés, akut légzési nehézség, stb.), amely miatt mások egészségét veszélyeztetné, és közösségben nem tartózkodhatna, továbbá az elmúlt 14 napban nem volt szoros kontaktusban valószínűsített vagy megerősített koronavírussal fertőzött személlyel.
    • Amennyiben a közösségben való tartózkodást kizáró körülmény bekövetkezne, erről késedelem nélkül értesíteni kell telefonon (+36-62-281-059, +36-30-219-8745) az iskolát, illetve az osztályfőnököt. A közösségben való tartózkodást kizáró körülmény megszűnéséig a tanuló az intézményt nem látogatja.
    • A gyermekükért érkező szülők délután a főbejárat előtt várakozzanak, lehetőség szerint állandó időpontban, megkönnyítve ezzel a gyermekek átadását.
    • Az intézményben való tartózkodáshoz kötelező a maszk használata azoknak, akik nem az intézmény tanulói vagy alkalmazottai.
    • Az intézményben tartózkodó felnőtteknek és felsős tanulóinknak kötelező, alsósoknak ajánlott a maszk viselése a közösségi terekben (folyosó, aula).
    • Felhívjuk a tanulók figyelmét, hogy az óraközi szünetekben lehetőség szerint tartózkodjanak az udvaron, és kerüljék másokkal a közvetlen, személyes kontaktust.
    • A járványügyi készültség idején osztálytermi rendszerben tanítunk, a tanulók csak a csoportbontások idején változtatnak tantermet.
    • Iskolán kívüli helyszínre nem szervezünk tanórákat, foglalkozásokat (pl. úszás, könyvtár, lovaglás, …)
    • A tantermekben az első foglalkozáson felvett ülésrend megtartása kötelező.
    • Felhívjuk a tanulók figyelmét, hogy az iskolában tartózkodásuk során lehetőség szerint kerüljék másokkal a közvetlen, személyes kontaktust, és használják az épületben kihelyezett kézfertőtlenítőket.
  1. A portások feladatai
    • A portás az iskolába belépő személyek figyelmét felhívja az intézménybe lépés szabályaira, az Eljárásrendre.
    • A tanulók és alkalmazottak testhőmérséklet mérésében részt vesz.
    • A portás gondoskodik arról, hogy a Pedagógiai Szakszolgálat vizsgálatára érkezők a járványügyi helyzetnek megfelelő eljárásrend alapján tartózkodjanak az intézményben.
  2. Pedagógusok és alkalmazottak feladatai
    • Az ügyeletes és az arra kijelölt pedagógus a tanulók és alkalmazottak testhőmérséklet mérésében részt vesz.
    • Amennyiben a közösségben való tartózkodást kizáró körülmény bekövetkezne, erről késedelem nélkül értesíti telefonon az intézményvezetőt vagy helyetteseit, és a közösségben való tartózkodást kizáró körülmény megszűnéséig az intézményt nem látogatja.
    • A takarító alkalmazottak minden tanítási napon fertőtlenítő takarítást végeznek a tantermekben, irodákban és egyéb helyiségekben. Ha valamely tanteremben a nap folyamán osztály-, illetve csoportváltásra kerül sor, a takarító alkalmazottak az óraközi szünetben felületfertőtlenítést végeznek. A felületfertőtlenítést a takarító alkalmazottak szükség szerint a tanteremben tanító pedagógus közreműködésével végzik.
    • A pedagógusok és alkalmazottak lehetőség szerint kerülik másokkal a közvetlen személyes kontaktust.
    • A pedagógusok a tanórák idején gondoskodnak a tanterem lehetőség szerinti folyamatos szellőztetéséről, továbbá arról, hogy a kis létszámú tanulócsoportok lehetőleg lazán, egymástól távolabb ülve helyezkedjenek el a tanteremben.
    • A pedagógus a tanév első tantermi foglalkozásain felveszi az osztály, csoport ülésrendjét, és a tanév hátralévő részében gondoskodik az ülésrend szigorú betartásáról.
  3. Az osztályfőnök feladatai
    • Az osztályfőnök folyamatosan tájékoztatja a tanulókat és a szülőket az iskolában a járványügyi készültség idején alkalmazandó eljárásrendről.
  4. Jelen eljárásrendet nyilvánosságra kell hozni az intézmény http://morahalom.sulinet.hu/ weblapján, továbbá elektronikusan eljuttani a szülőknek/gondviselőknek.
  5. Jelen eljárásrend kihirdetéstől visszavonásig érvényes.

Köszönöm a felelőségteljes együttműködést!

Mórahalom, 2020.09.30.

                                                                                                                                Kazi Mária

                                                                                                                         intézményvezető

 

orokos_okoiskola_logo.png kip_logo.png hatartalanul_logo-768x702.jpg teis.png 5874.jpgoldalsav__logo__vodafone_digitalis_iskola.jpg keve.png mat.png FTH_jelveny.png  digitalis temahet-2018.png

Weboldalainkon cookie-kat (sütiket) használunk, hogy személyre szóló szolgáltatást nyújthassunk látogatóink részére.  Részletes leírás