Mórahalmi Móra Ferenc Általános Iskola

Gyereknap     

(tanítás nélküli munkanap)     

2024.05.24.    


 

         

„Bátrak Ligája” – országos döntő

 Iskolánk csapata a regionális győzelemnek köszönhetően a „Bátrak Ligája” országos döntőjében vehetett részt június 7-én Budapesten.

Az utazás alatt először megbeszéltük részletesen minden versenyszámhoz a taktikánkat, de legfőképp pihentünk, hogy legyen elég erőnk a versenyhez.

Amikor odaértünk kiválaszthattuk a csapatunk színét, ami a narancssárga lett. Megnyitó előtt még a legfontosabb, a bemelegítés sem maradhatott el. Bemelegítés után teljes felkészültséggel, elszántan vártuk a megnyitót.

A megnyitón felsorakozott mind a 14 csapat egymás mellé és együtt nézhettük a modern néptánc bemutatót. Simicskó István kormánybiztos hivatalosan is elindította a versenyt.
Csapatunk először a lövészet és íjászat állomáson kezdett. Eszméletlen koncentrációval és pontossággal kellett végrehajtani a feladatokat. Kiváló eredménnyel menetelhettünk tovább a vívás és a szellemi megállónk felé. A lövészetben elért legjobb eredményünk nem volt véletlen, hiszen a 2 hónapos felkészülésben Zsiga Zsombor apukája adott lehetőséget a gyakorlásra. Ráadásul el is kisért bennünket a versenyre, és nagyon jó mentorunk volt. A vívásnál a gyorsaság és a pontosság volt a legfontosabb. Az elméleti tesztnél tudásunkat kellett hasznosítani II.Rákóczi Ferenc fejedelem életéből, korából. Következőnél a fiúk megmutathatták mennyire is szeretnek, tudnak vezetni. Az e-sport megálló (RC+PS4): az egyik feladatban egy távirányítós tankot egy megadott útvonalon kellett végigirányítani. A másik pedig: versenyezni kellett autóval egy szimulátoron. Sebesültmentés és az ergo nagyon jól ment nekünk. Ergo-méteren azt hitték, hogy a csapatunk versenyszerűen evezik, mert olyan jó a technikánk. Ezt a technikát Petrovics Kálmán világbajnok kajakos segített elsajátítani. Fantasztikus időket sikerült felállítani. Sebesültmentésnél mindenki együttműködésére szükség volt. 2 fiú vitt el 3-3 csapattársát az egyik pontból a másikba, utána a 2 fiút egy pályán kellett visszavinni egy hordágyon. Itt elfáradva, de lendületbe maradva mentünk tovább az akadálypálya felé. Ez a pálya hasonlított az exatlonos pályákhoz. A végén az ügyességi feladat az volt, hogy gránátot kellett bedobni egy zsámolyba, majd majomlétrán végigmászva végén kúszás volt. Ezután a villám tájékozódás következett, ahol a fülledt kánikulában a végén már vért izzadva kerestük a pontokat, hogy behozzunk néhány másodperces hátrányt. Utolsó feladatunk a falmászás és egy kirakós volt. A kirakóst gyorsan befejezve, jól kooperálva egymással a legjobb időt állítottuk fel. A falmászásnál pedig utolsó erőinket használva csak másztunk és másztunk.

Nagyon elfáradva vártuk az eredményhirdetést, de előtte vívó, judo és kung fu bemutatókat láthattunk. A várva várt eredményhirdetés is elkezdődött. Izgulva és kíváncsian vártuk, hogy milyen eredményt értünk el. 4. helyezésnél mondták ki, hogy „Mórahalom”. Örültünk is, de volt egy kis csalódás is bennünk, hiszen csak 1 ponttal maradtunk le a dobogóról. Összességében jól éreztük magunkat, óriási élményekben volt részünk, amire sokáig mosolyogva gondolunk vissza. Megérte a sok fáradtságot!

A csapat tagjai: Tóth Lea, Kollár Ella, Zsiga Zsombor, Bubori Kartal, Márton Gergely, Mangó Zoltán, Tézsla Kevin, Fürtön Szabolcs.
Felkészítő tanár: Szerencsiné Csamangó Jusztina

Kollár Ella 8.c

 

orokos_okoiskola_logo.png kip_logo.png hatartalanul_logo-768x702.jpg teis.png 5874.jpgoldalsav__logo__vodafone_digitalis_iskola.jpg keve.png mat.png FTH_jelveny.png  digitalis temahet-2018.png

Weboldalainkon cookie-kat (sütiket) használunk, hogy személyre szóló szolgáltatást nyújthassunk látogatóink részére.  Részletes leírás