Mórahalmi Móra Ferenc Általános Iskola

Gyereknap     

(tanítás nélküli munkanap)     

2024.05.24.    


 

         

Figyelmeztetés
  • JUser: :_load: Nem tölthető be a következő azonosítószámú felhasználó: 502

Űrkadét diplomát kaptunk

2015. május 19. kedd. Ezen a napon Farkas Zsuzsa néni vezetésével elindult egy kis csapat a szegedi Agórába azzal a céllal, hogy részt vegyenek az Űrkadét kiképzés című programon. Ez a kis csapat pár ötödikesből, pár hatodikosból, két hetedikesből és két felnőttből állt. Ebben a kis csapatban benne voltam én is.
A sulinál gyülekeztünk, majd elmentünk és felszálltunk egy járatos buszra. Szegeden leszálltunk és elballagtunk az Agórába. Miután ettünk bementünk az épületbe, leraktuk a holminkat, és felmentünk egy terembe. Ott elmondták, hogy mi lesz a program.
A program egy csapatépítő feladattal kezdődött, ahol az adatok alapján ki kellett számolni, hogy hányadik napra készült el az űrhajó. Először nem tudtuk, mit csináljunk, de aztán megtaláltuk a kérdést és kiszámoltuk helyesen a megoldást.
Ezután egy játék következett, melynek az volt a lényege, hogy a meteorokon keresztül átjussunk az egyik bolygóról a másikra.
Kaptunk egy kis szünetet, majd felmentünk egy másik terembe, ahol űrrakétát kellett építeni. Ennek az volt a lényege, hogy a rakéta biztos lábakon megálljon, majd földet érve a rászerelt védett tojás ne törjön össze. Maga a kilövés egy kísérlet is volt.
A hozzávalókat, amiket kaptunk, minden háztartásban meg lehet találni. Miután a lábak megvoltak, megkaptuk a tojást (ami az embert szimbolizálta) és felszereltük. Szinte mindenki azt a megoldást választotta, hogy a tojást belerakta egy kipárnázott műanyag pohárba, és felragasztotta a rakéta (azaz a vizes palack) tetejére. a zuhanás lelassításához néhányan lufit, mások ejtőernyőt használtak, volt akik pedig mindkettőt.
Kétszer próbálkoztunk a kilövéssel, a két kilövés között pedig javíthattunk a rakétán. Egy csoportnak sikerült teljesen ép tojással büszkélkednie és még egy csapatnak, akiknek ép volt, csak a kicsomagoláskor megrepedt egy kicsit.
A rakétákat leraktuk és felmentünk az első terembe, ahol sok érdekességet meséltek az űrállomásokról, a Földről, és az ember kutatásáról az űrben.
Miután vége lett a programnak elmentünk enni az Árkádba, majd visszautaztunk Mórahalomra.
Hussein Míra Rana
5.a osztályos tanuló

 

orokos_okoiskola_logo.png kip_logo.png hatartalanul_logo-768x702.jpg teis.png 5874.jpgoldalsav__logo__vodafone_digitalis_iskola.jpg keve.png mat.png FTH_jelveny.png  digitalis temahet-2018.png

Weboldalainkon cookie-kat (sütiket) használunk, hogy személyre szóló szolgáltatást nyújthassunk látogatóink részére.  Részletes leírás