Mórahalmi Móra Ferenc Általános Iskola

Gyereknap     

(tanítás nélküli munkanap)     

2024.05.24.    


 

         

A Szép magyar beszéd verseny regionális döntője

 

Kisújszállás adott otthont a Szép magyar beszéd verseny döntőjének, ahol a kistérséget képviselhettem. Három napon át tartó izgalommal és szórakozással teli napok vannak mögöttem.
Április 10-én érkeztünk meg az alföldi városba, ahol rögtön a sorszám kihúzásával indult a nap és a városháza felé tartottunk, ahol a hozott szövegek felolvasása történt. A verseny első felének végeztével elégedetten távoztunk, hisz a szöveg előadása úgy sikerült, ahogy szerettük volna a tanárnőmmel együtt. Kosztolányi Dezső: Az a vágyam című írását hallhatta tőlem a zsűri és a közönség, amely témájában is illett a magyar nyelvi versenyhez.

Estefelé a szobatársakkal összeismerkedtünk, és hamar kiderült, hogy pár ismerős is van közöttük. A vacsorát követően táncház következett, melyet a csapat nagy része nem igazán várt, köztük én sem, de végül ez volt a legszórakoztatóbb program a három nap során. Másnap délelőtt ismét a városháza felé vettük az irányt, ahol ezúttal egy ismeretlen szöveget kellett felolvasnunk: Bachát László - A trágárságtól ments meg, Uram, minket! című írása igen nehéz volt, de úgy éreztem, sikeresen vettem ezt az akadályt is.

A verseny utolsó fordulója után helytörténeti előadás és egy kis városnézés következett, ahol már nemcsak a szobatársakkal, hanem más emberekkel is kezdtek kialakulni barátságok. A délután egyik érdekes látványossága a helyi gimnázium biológia szertárának megtekintése volt, amely számos természeti kincset és ritka különlegességet is tartogatott a látogatók számára.

A szervezők gondoskodtak a szabadidőnk hasznos eltöltéséről is, hiszen szórakoztató volt a helyi strandot meglátogatni, de kulturális feltöltődésre is akadt alkalom, amikor az esti koncertre invitáltak minket.

Az eredményhirdetésre vasárnap került sor, ahol a 64 induló közül 16 versenyző arany,16 pedig kitüntetéses minősítést vehetett át. Örömmel vettem kezembe a kitüntetéses eredményért járó oklevelet és könyvcsomagot, de talán még jobb volt, hogy az ország egészen távoli csücskéből érkezett társaimmal megismerkedhettem, barátságot köthettem.

 

Illés Dávid

 

orokos_okoiskola_logo.png kip_logo.png hatartalanul_logo-768x702.jpg teis.png 5874.jpgoldalsav__logo__vodafone_digitalis_iskola.jpg keve.png mat.png FTH_jelveny.png  digitalis temahet-2018.png

Weboldalainkon cookie-kat (sütiket) használunk, hogy személyre szóló szolgáltatást nyújthassunk látogatóink részére.  Részletes leírás