Mórahalmi Móra Ferenc Általános Iskola

Gyereknap     

(tanítás nélküli munkanap)     

2024.05.24.    


 

         

Sikeres divattervezők

Szegedi Szolgáltatási Szakképző Iskola Kossuth Zsuzsanna Tagintézménye ruhatervezői pályázatot hirdetett meg ebben a tanévben is. A beérkezett művek az iskola diáknapja keretén belül kerültek kiállításra 2015. febr. 19-én.

Az ifjú tervezők gazdag téma kínálatból választhattak: pályamunkáikba beleálmodhatták a „Szegedikumokat", valamint a törzsi népek kultúráját, motívumkincseit. A mórahalmi diákok mindegyike az ausztrál aboriginók különleges, pöttyökből, vonalakból álló, félig abszrakt, természetes föld színekkel létrehozott művészetét választotta, ez ihlette munkáikat. Az öltözékek egymással variálható, nappali és alkalmi ruha tervek.

A pályázatra hatvannál is több alkotó nevezett be, tizenhárom iskolából (Makó, Szeged, Hódmezővásárhely, Sándorfalva, Forráskút, Mórahalom).

Felső tagozatos és középiskolás kategóriák közül az előbbiben három helyezést és húsz különdíjat osztottak ki. Az értékelés során kiemelték az alkotók sajátos erényeit: egyedi fantázia, ötletesség, részletesen kidolgozott munka.

III. helyezett: Gubicz Kata Viola 8.c

Különdíjasok:Kiss Noémi 5.a, Aradi Nikol, 6.a, Farkas Zsanett 6.aosztályos tanulók.

Felkészítő: Koisné Kőrösi Rozália

Gratulálunk Nekik!

 

orokos_okoiskola_logo.png kip_logo.png hatartalanul_logo-768x702.jpg teis.png 5874.jpgoldalsav__logo__vodafone_digitalis_iskola.jpg keve.png mat.png FTH_jelveny.png  digitalis temahet-2018.png

Weboldalainkon cookie-kat (sütiket) használunk, hogy személyre szóló szolgáltatást nyújthassunk látogatóink részére.  Részletes leírás